skip to Main Content

FMN staat voor Federatie Mobiliteitsbedrijven Nederland. Het is een samenwerkingsverband van de vervoersbedrijven Arriva, Transdev, Qbuzz, Keolis en EBS. Partijen met internationale ervaring die ieder een deel van het Nederlandse regionale vervoer verzorgen.

FMN luistert en innoveert
Door te luisteren, kijken en praten, weten onze vervoerders wat er in hun regio speelt. Met de kennis die wij opdoen, brengen wij vervolgens efficiëntie en innovatie, comfort en gemak. FMN bestaat uit vervoerders die geworteld zijn in de lokale samenleving. FMN kent de Nederlandse wegen en rails. Zij brengt u snel en simpel naar uw werk, uw studie, uw familie en daarna brengt zij u veilig en vertrouwd weer thuis, wat er ook gebeurt.

FMN gelooft in duurzaam vervoer
Sinds haar oprichting is het de missie van FMN om Nederland bewust te maken dat openbaar en collectief personenvervoer onmisbaar zijn voor onze samenleving. FMN gelooft dat Nederland behoefte heeft aan duurzame partners voor personenvervoer. Personenvervoer kan veel beter en innovatiever, met aandacht voor de reiziger, het milieu en de lokale dynamiek.

FMN is voor marktwerking
Federatie Mobiliteitsbedrijven Nederland (FMN) is voorstander van marktwerking en aanbestedingen in het OV. Immers aanbestedingen leiden tot beter en goedkoper (openbaar) vervoer. De aanbestedingen in Nederland hebben geleidt tot aantoonbare hogere kwaliteit, meer reizigers, hogere klanttevredenheid, meer vervoersaanbod en dat alles voor minder belastinggeld. FMN streeft ook naar marktwerking rondom het Hoofdrailnet en Stadsvervoer  (Amsterdam, Rotterdam, Den Haag)  om ook hier efficiënter en goedkoper openbaar vervoer aan te kunnen bieden.

Introductievideo: maak kennis met FMN

Opdrachtgevers en partners van FMN
Back To Top